Bästa destinationerna 2018

Det finns många härliga destinationer att välja på för dig som vill ut och resa! Passa på att testa något av de svenska resmålen nedan för din semester under 2018!

Simrishamn

Vill du uppleva det bästa av södra Sverige är Simrishamn på skånska Österlen ett givet val. Här finns allt för dig som uppleva en pittoresk liten stad med närhet till hav och natur.

Strosa runt bland alla mysiga små gränder inne i staden, stanna för att ta en fika eller passa på att äta goda jätteräkor till middag hos restaurang Cimbris. Du kan även gå ner till stadens hamn för att njuta av solen.

När du är i Simrishamn bör du även ta dig en bit norrut till Knäbäckshusen. Vandra omkring bland de vackra husen och känn historiens vingslag. Koppla sedan av med ett härligt dopp vid den vackra stranden i närheten. Några andra populära sevärdheter att besöka när man är i Simrishamn är storslagna Stenshuvuds nationalpark, de vackra klipporna vid Vårhallarna, natursköna Havängsområdet eller omtalade Mandelmanns trädgårdar.

Visby

Som en av Skandinaviens vackraste medeltidsstäder är Visby en riktig turistort. Är du intresserad av historia och vill uppleva historiens vingslag är detta ett givet val, men destinationen passar även dig som bara vill njuta i en vacker miljö.

Strosa runt bland kullerstensgator och gränder. Beskåda den häftiga ringmuren och stadens gamla kyrka från 1200-talet. Är du historieintresserad är även ett besök på Gotlands museum ett måste, där du får en bra exposé över öns långa historia. Ta sedan en promenad i Visbys välkända botaniska trädgård, som är en sann oas med en mycket rik samling växter från hela världen. För den som vill röra sig utanför stadskärnan är Högklint naturreservat en underbar plats. När du vandrar omkring i detta naturreservat kommer du uppleva en magisk havsutsikt med fina vyer in mot Visby, ta ett foto där och föreviga din semesterresa!