Bästa destinationerna 2019

I Europa finns det en uppsjö av fantastiska destinationer att besöka. Nedan finns två utvalda toppdestinationer som kan vara bra val för din semester under 2019!

Paris

Kärlekens stad Paris är ett av världens populäraste resmål. Det är inte för inte som Paris blivit en så mytomspunnen stad, utan här finns faktiskt allt för dig som vill uppleva njutning i dess allra högsta grad!

Bara att vandra omkring i områden som Saint-Germain-des-Prés och Latinkvarteret är en upplevelse du sent kommer att glömma. Efter att du sett vackra Pantheon kan du bege dig till Rue du Lanneau för att avnjuta en god middag på restaurang Le Coupe-Chou. Andra viktiga sevärdheter i staden är Notre-Dame, Eiffeltornet, Louvren, Paris katakomber och Triumfbågen. Att gå upp på Triumfbågens tak en sen kväll ger en fantastisk vy över ett upplyst och levande Paris! När du besöker Eiffeltornet kan du även passa på att njuta av en god middag på den vackra restaurangen Les Ombres.

Staden kryllar av sevärdheter! Faller inte något av ovanstående i smaken finns även ställen som Montmartre, Le Marais och Disneyland. Vill du besöka den franska landsbygden ligger inte Paris så långt ifrån detta heller – en bussresa på två timmar och du kan vara i Normandie och vandra längst Atlantens kust. Väl i Normandie bör du avsätta tid för att besöka Mont Saint Michel och Étretat. Paris har helt enkelt något för alla!

Brygge

Den belgiska hamnstaden Brygge i regionen Flandern erbjuder en härlig blandning av mat, sevärdheter och shopping. I denna turistpärla finns något för alla smaker!

När du strosar omkring bland alla vackra byggnader i stadens alla kvarter känns historiens vingslag. Särskilt viktiga sevärdheter är det majestätiska klocktornet Belfort och de två gotiska tegelkyrkorna Sint Salvatorkerk och Onze Lieve Vrouwekerk. Vid ett besök i Brygge bör du även passa två att ta en mysig båttur längst stadskanalen för att kunna njuta av den härliga miljön!