Bästa destinationerna 2020

Ibland är det svårt att sålla bland alla de fantastiska destinationer som finns världen över. Nedan finns två utvalda toppdestinationer som kan vara bra val för din semester under 2020!

Aguas Calientes

Aguas Calientes i Peru är den destination du bör välja om du vill se storslagna kulturarv i härliga naturmiljöer. Staden ligger nämligen väldigt nära de berömda inkaruinerna Machu Picchu. En halvtimme på bussen och du befinner dig vid ett av världens sju underverk Machu Picchu!

Att besöka Machu Picchu är inte “bara” att besöka ett otroligt kulturarv, utan det är även en njutbar naturplats och utsikten över Anderna och alla berg är minst sagt storslagen. Det är en upplevelse du kommer att bära med dig för resten av ditt liv! När du är uppe vid Machu Picchu bör du även passa på att vandra vidare upp till Huayna Picchu, där får du nämligen inte bara en fantastisk utsikt över Anderna utan även över självaste Machu Picchu.

Efter all vandring vid Machu Picchu kan du återvända till den lilla staden Aguas Calientes och njuta av en god middag på någon av stadens alla härliga restauranger!

Marrakech

Marrakech ligger vid foten av Atlasbergen i sydvästra Marocko. Den gamla staden, Marrakech medina, är uppsatt på Unescos värlsarvslista och här finns flera vackra byggnader att beskåda. Det är en orientalisk, färgstark och unik stad som inte är lik någon annan.

Förutom att vandra omkring i den labyrintiska gamla staden Marrakech medina, bör du vid ett besök i staden även utforska omkringliggande naturområden. Att ta en dagstur till de vackra och storslagna vattenfallen Cascades d’Ouzoud är mycket populärt. Likaså att bege sig upp i Atlasbergen och njuta av härliga utsikter! Återvänd sedan till staden och njut av härlig marockansk mat. Fastnar du för maten kanske du även ska prova på någon av alla de matlagningskurser som erbjuds för turister i staden – ett perfekt sätt att ta med sig en del av Marrakech hem!