Bästa destinationerna för skidsemestern 2018

För dig som älskar skidsport eller att bara få vara ute i den friska naturen finns många härliga destinationer att välja på. Passa på att testa något av de nordamerikanska resmålen nedan för din skidsemester under 2018!

Aspen

Det är inte för inte som Aspen i Colorado är kanske världens mest kända skidsemesterort. Här finns allt för den äventyrslystne skidälskaren men också för dig som söker en plats för avkoppling med närhet till naturen.

Det finns många mysiga hotell i skidorten Aspen, och The Inn at Aspen brukar räknas som ett av de bästa och mest prisvärda alternativen. Det är ett härligt hotell precis i närheten av ikoniska Maroon Bells, som troligen är ett av världens mest fotograferade berg. Här finns härliga vandringsleder och många natursköna vägar. Efter all vandring och skidåkning kan du njuta av ett varmt bad i hotellets utomhuspool. Den är uppvärmd även på vintern och ett bad där är en upplevelse utöver det vanliga! Att boka en skotertur via T-Lazy-7 Ranch brukar också vara populärt i samband med en resa till Aspen – ta en tur och njut av den fantastiska miljön och alla härliga utsiktsplatser!

Banff

Omgivet av Klippiga bergen på alla sidor är kanadensiska Banff i Alberta en spektakulär destination för alla besökare. Här kan du uppleva det bästa av Kanada! Det är den högst belägna staden i hela landet, och här finns många mysiga hotell och mängder av aktiviteter att sysselsätta sig med.

Förutom att ägna sig åt skidåkning och andra vintersporter i backar av världsklass, finns flera vandringsleder, vildmarksområden, parker och en fantastisk nationalpark där du kan njuta av naturen. Passa även på att besöka det vackra vattenfallet Bow Falls och ta fantastiska bilder. Ett annat ställe du absolut inte får missa är Banff Gondola, som är en intensiv upplevelse och väl på toppen ges du en oförglömlig panoramautsikt över hela Banff.