Bästa destinationerna för skidsemestern 2019

Att åka på en härlig skidsemester är något många längtar efter. Oavsett om du är en erfaren skidåkare, älskar all vintersport eller är nybörjare finns destinationer för alla. Att kombinera sin skidsemester med att bara få slappna av ute i naturen är också härligt. Passa på att testa något av de nordiska resmålen nedan för din skidsemester under 2019!

Trysil

Nära den svenska gränsen ligger Norges största skidort Trysil. Det är en populär destination för besökare från hela världen, och här kan du uppleva en skidsemester med allt du kan önska dig.

Skidområdet är indelat i fyra byområden och det finns nästan hundra pister med olika svårighetsgrader. Alltid välpreparerade backar av absolut högsta klass. Liftar finns det gott om, och från liftarna kan du även passa på att kombinera nytta med nöje genom att njuta av den fantastiska utsikten!

Vill du koppla av efter alla utomhusaktiviteter är en lyxig spabehandling på Kulpen Spa ett attraktivt alternativ. Det finns många olika behandlingar att välja på och även flera inomhuspooler att svalka av sig i, eller varför inte njuta av en varm ångande bastu? Här finns allt för ditt välmående!

Åre

Söker du en svensk destination för din skidsemester är Åre i västra Jämtland det optimala valet. Det är ett val som passar alla, såväl nybörjare som erfarna och såväl gamla som unga. Åre är helt enkelt Sveriges främsta skidort och erbjuder de bästa backarna i landet.

När du är i Åre bör du även ta någon dag för att undersöka naturen bortanför alla skidanläggningar. Att besöka de otroligt vackra vattenfallen Tännforsen och Ristafallet brukar vara populärt. Likaså Fröå gruva, som ligger cirka en mil öster om Åres stadskärna, och erbjuder en unik inblick i den svenska historien. Vill du koppla av genom att njuta av goda middagar, god dryck och trevligt sällskap finns även möjlighet till detta på någon av Åres alla restauranger och barer. Här finns även många härliga hotell som erbjuder olika avkopplingsmöjligheter med spa, pool och bastu.